حساب کاربری

لطفا از حروف a-z,A-Z,0-9 استفاده نمایید - حداقل 5 کاراکتر

حداقل 8 کاراکتر

تاریخچه شیرینی در ایران

تاریخچه شیرینی در ایران

اگر با یک جستجو در لغت نامه دهخدا دنبال واژه شیرینی یا قنادی باشید.

تازه می فهمید این ها فقط یک واژه نیست بلکه هزاران داستان در پس و پیش دارد.

که بعضی از این داستان ها که با شیرینی جات پیوند خورده اند جزو رسومات و ملزومات زندگیمان هستند.

مثلا ضروری بودن شیرینی جات در مراسم های مختلف مانند مراسم ازدواج.

ولی در فرهنگ ما شیرینی ها پا را فرا تر گذاشته اند وحتی اسم برخی از مراسمات را به خود اختصاص داده اند.

و همه ما می دانیم هیچ ازدواجی بدون مراسم شیرینی خوران سر نمیگیرد.

شیرینی

هنر شیرینی پزی

هنریست اصیل که تمام تار و پودش را میتوان چشید و ذوق شیرینی پز را با زبان و دندان مزه مزه کرد.

و به عمق لذت یک خوراکی پی برد.وگذشتن از چنین چیزی هرگز شدنی نیست.

با آن که پزشکان و کارشناسان تغذیه مضرات آن را هر روز به رخ ما می کشند اما کو گوش شنوا؟؟

تنها علتش هم این است که آن را با هیچ چیزی در دنیا نمی توان عوض کرد.شما هم نکنید!!!

تاریخ هنر شیرینی پزی در ایران

در این مورد شایعات بسیاری وجود دارد اما آیا اینکه این ادعا ها حقیقت دارد یا حتی ریشه حقیقی دارد نیز معلوم نیست.

اما از آن جا که مواد اولیه شیرینی شکر،قند و یا پودر قند است.

میتوان گفت شروع هنر شیرینی پزی به زمان رضاشاه پهلوی برمی گردد.

البته در زمان ناصرالدین شاه،وی تصمیم گرفت به جای وارد کردن قند روسی و بلژیکی خود شروع به تولید قند کند.

اما پس از ۱۲ روز با دسیسه بیگانگان کارخانه قند تعطیل شد.

و تا زمان رضا شاه پهلوی هیچ کارخانه قندی در کشور وجود نداشت.

اما پس تولید قند در کشور یکی یکی کافه قنادی ها در ایران سر بر اوردند.

و شروع به تولید شیرینی و بستنی کردند.(طبق تاریخ تاُسیس بسیاری از قنادی ها میتوان به این مطالب اطمینان نمود.)

تاریخچه شیرینی

واما ما ایرانی ها…

در ایران علاوه بر اینکه هر شهر یک یا چند مدل شیرینی سوغاتی دارد.

یک سری از شیرینی ها در تمام ایران یافت میشود و این نشان از این دارد این هنر طرفدارانی بسیار پر و پا قرص دارد.

حالا به سراغ بعضی از استان های ایران می رویم تا ببینم طرفداران هر شیرینی در کجا هستند؟

مردم قزوین شیرینیهای بسیاری دارند اما انگار باقلوای لوزی،اتابکی،نان نازنک و نان برنجی در آنجا طرفداران بیشتری دارد.

در تبریزهم قراییه،راحت الحلقوم

در بوشهر نان پادرازی و رنگینگ خرما

در یـزد قطـاب، باقلـوا، پشمـک، چهار لـوز، کیک یـزدی

در کرمان کلمپه،کماج سهن،نان چرخی،حاج بادام،قطاب،برشتوک،نان پر

در کرمانشاه،نان برنجی وخرمایی

در آذربایجان،لوزانک، ،سی و سوجوق

در خوزستان،کلوچه  های سنتی

در ایلام،کاک،کله برنجی وبژی برساق

چهار محال بختیاری،گزبلداجی

در لرستان برساق لکی و قطاب لکی

در خراسان،شیرینی مشهدی(آلمانی یا مربایی) و زنجبیلی و…

این خوان به این علت گسترده است که در سراسر ایران ذائقه های شیرینی پسند به حدی زیاد و متنوع است.

که هر روز دستور پختی تازه با طعمی بی سابقه به ذهن کسی در نقطه ای دور یا نزدیک خطور می کند…..

جهت سفارش محصولات به تلگرام واینستاگرام ما مراجعه کنید یا با شماره های زیر تماس بگیرید:

۰۹۱۳۲۵۵۱۳۸۵  _  ۰۹۱۲۰۸۳۹۷۰۰  (اردکانی)

پیج اینستاگرام ما: aslkala@

کانال تلگرامی ما: barpaz@

پیش‌فرض سایت
ارسال دیدگاه
X